Eerder stoppen met werken

Eerder stoppen met werken

Nooit meer een wekker zetten of in de file naar uw werk toerijden? Klinkt dat als muziek in uw oren?  Dan is eerder stoppen met werken misschien iets voor u. Maar hoe realiseert u dit?

Wilt u eerder stoppen met werken? Dan bent u niet de enige. Volgens de Pensioenmonitor 2018  (Wijzer van Geldzaken) wil 72% van de Nederlandse beroepsbevolking eerder dan de AOW-leeftijd stoppen. Opvallend is dat de helft van deze mensen nog geen actie heeft ondernomen om deze droom daadwerkelijk te realiseren. Want eerder stoppen met werken gaat niet zomaar, daar is extra vermogen voor nodig!

Inkomen bij eerder stoppen met werken
Door eerder te stoppen met werken krijgt u geen salaris meer. Klinkt logisch, maar wist u dat u ook nog geen recht heeft op uw AOW-uitkering? Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Of die op u van toepassing zijn bespreken we graag, maar in de meeste gevallen moet u zorgen voor voldoende vermogen om de periode tussen het stoppen met werken en uw AOW-leeftijd te overbruggen.

Zelf vermogen opbouwen: sparen of beleggen
Wat u kunt doen om eerder te kunnen stoppen met werken,  is zelf vrij vermogen opbouwen. Op deze manier heeft u de vrijheid om uw geld uit te geven hoe en wanneer u dat wilt. Daarnaast heeft u zelf in de hand hoe comfortabel u leeft in deze periode. U heeft immers zelf een bedrag voor deze overbruggingsperiode gespaard. Bij het opbouwen van vermogen kunt u kiezen tussen sparen en beleggen. Welke optie het beste bij u past, hangt onder andere af van het aantal jaren dat u nog de tijd heeft om het vermogen op te bouwen.

De spelregels bij beleggen
Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u (deels) gaan beleggen?  Dan hebben wij 7 eenvoudige spelregels die beleggen eenvoudiger maakt:

  1. Hoe langer de tijd, hoe beter. Dus begin zo vroeg mogelijk!
  2. Kies een verdeling tussen aandelen en obligaties die bij u past
  3. Volg de markt door middel van indexfondsen
  4. Zorg dat de kosten laag zijn (denk hierbij aan indexfondsen)
  5. Stort periodiek een bedrag op uw beleggingsrekening
  6. Bouw het risico af zodra uw einddatum in zicht komt
  7. Stick to the plan! Ook als de beurzen flink stijgen of dalen.


Wij helpen u graag verder
Wilt u eerder stoppen met werken? Dan is het belangrijk dat u op tijd begint met het opbouwen van vermogen. Naast sparen en beleggen zijn er ook nog andere mogelijkheden, bijvoorbeeld het verzilveren van uw eventuele overwaarde. Neem daarom contact met ons op, zodat we samen een plan kunnen opstellen om uw droom te verwezenlijken.

Dit artikel gebruiken?

Wilt u dit artikel gebruiken? Download het hier.